Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A Fidesz részvétnyilvánítása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 24.

A Fidesz Székesfehérvári Szervezete szomorúan értesült a Jobbik székesfehérvári önkormányzati képviselőjelöltje, Kónyi-Kiss Domonkos és társa, Simon Péter tragikus halálhíréről. "A Fidesz székesfehérvári országgyűlési képviselői és a párt városi elnöksége szervezetük tagjainak együttérzéséről biztosítja az elhunyt fiatalok családját, és a Jobbik Magyarországért Mozgalom székesfehérvári vezetőit és tagjait." - áll a közleményben, amelyet a Fidesz küldött el a Fehérvári Hírekhez.

 
Megtört szívvel gyászol a Jobbik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 24.

ImageKét nagyszerű fiatalembert gyászolnak családjukkal, barátaikkal együtt a Jobbik tagjai. Az augusztus 20.- án éjjel tragikus balesetben elhunyt lánglelkű Simon Péter után a mai napon eltávozott az élők sorából a baleset másik áldozata, Kónyi Kiss Domonkos, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom megyei vezetője, az országos elnökségi tagja, a Jobbik maroshegyi képviselőjelöltje. "Mindkettőjük személyében sokra hivatott, nagyszerű hazafiakat veszítettünk el, de ami ennél sokkal fájdalmasabb, két család veszítette el csodálatos gyermekét!" - áll a Jobbik szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.  

Tovább...
 
Átadták a Velencei Szakorvosi Rendelőintézetet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 24.

ImageÁtadták a Szakorvosi Rendelőintézetet Velencén. Az ünnepségen Dr. Ferencz Péter, a rendelőintézetet működtető Velencei-tavi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója mondott köszöntőt, majd Dr. Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára, L. Simon László, a Fejér megyei 4. számú választókerület országgyűlési képviselője és Oláhné Surányi Ágnes, Velence város polgármesterének beszéde következett.

Tovább...
 
Hatvanadik születésnapját ünnepelte Beloiannisz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 23.

ImageA hétvégén ünnepelték a Fejér megyei görög település, Beloiannisz hatvanadik születésnapját. Rizojanisz Kosztasz, a település polgármestere ünnepi beszédében Szent István életművét méltatta, míg L. Simon László, a körzet országgyűlési képviselője a görögök és a magyarok kulturális és gazdasági kapcsolatairól, a település értékeiről, valamint az új kormány céljairól beszélt. Kiemelte, hogy Beloiannisz, és az ott élő görögség milyen nagy értéket képvisel Magyarországon. Az ünnepségen részt vett a ciprusi nagykövet és a görög követség első titkára is.

Tovább...
 
Idén hetedik alkalommal adták át a Szent István Emlékérem és Díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2010. augusztus 23.

ImageA 2004-ben alapított Szent István-díj átadásán a város és a megye vezetői, így dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő is részt vett. Az elismerést minden évben olyan székesfehérvári személyiségnek ítélik oda, akinek munkásságához, szakmai életútjához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István öröksége szolgált és szolgál iránymutatásul, a Szent István-i keresztény értékrendnek megfelelő életet él vagy élt, és ennek szellemében kiemelkedő tevékenységet végez vagy végzett.

Tovább...
 
A magyar beteg: mennyire működünk együtt gyógyulásunk érdekében? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 23.

ImageEgy krónikus betegek körében végzett kutatás szerint minden második beteggel előfordul, hogy ára miatt nem tudja kiváltani vényköteles gyógyszerét, és egynegyedük nem az orvosi előírások szerint alkalmazza azt. – ezek a legfőbb megállapításai a Szinapszis Kft. által végzett kutatásnak, amelyet a WEBBeteg egészségportál megbízásából készített.

Tovább...
 
Szent István-ünnepi szentmise és kenyéráldás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 22.

ImageSzent István királyunk ünnepén szentmisét celebrált Spányi Antal megyés püspök a Székesegyházban. Az ünnepi mise után Szent István fejereklyéjével körmenet indult Fejér megye és Székesfehérvár vezetőivel együtt István király sírjához, ahol a hagyományoknak megfelelően a megyés főpásztor elmondta az országfelajánló imát, majd kérte Szent István közbenjárását hazánkért és nemzetünkért. Ezt követően a város főterén Spányi Antal megáldotta az új kenyeret.

Tovább...
 
Kitüntetéseket nyújtottak át az ünnepi közgyűlésen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 20.

ImageDr. Ágoston Béla ny. főorvos (posthumus), Kovács Ferenc mesteredző és Schulz István okl. építészmérnök –(posthumus) kapta meg idén a Székesfehérvár Díszpolgára kitüntető címet. Pro Civitate díjban dr. Kuchár Ferenc főorvos, Hugóné Alba Regia, a Nyugdíjas Egyesület volt vezetője, Pap László ny. tanár –(posthumus), Tölgyesi Ferencné igazgató és Ujházi Péter festőművész részesült. A kitüntetéseket az ünnepi közgyűlésen vehették át a díjazottak.

Tovább...
 
Beszámoló a rendkívüli közgyűlésről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 20.

ImageRendkívüli ülést tartott Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése. Az ülés elején a fehérvári csillagászat atyjára, Hajmási Józsefre emlékeztek a képviselők. Mint elhangzott: búcsúztatását augusztus 19-én, 15 órakor tartják a Ciszterci templomban. Ezt követően a székesfehérvári junior öttusa vb két hazai aranyérmesét, Kovács Saroltát és Demeter Bencét köszöntötték. A fehérvári öttusázóknak Horváth Miklós Csaba és dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető is gratulált.

Tovább...
 
Jövőre új alkotmánya lesz az országnak Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. augusztus 20.

Image"Jövőre új alkotmánya lesz az országnak, a jelenlegi alaptörvény nem méltó hozzánk." - mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Déri téri Szent István domborműnél tartott augusztus 20-ai megemlékezésen. A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint azzal, hogy az alkotmányozó többségű országgyűlés megalkotta a kettős állampolgárságról szóló törvényt, "István királyunknak így az államalapítás ünnepén elmondhatjuk (...), egyik politikai testamentuma megvalósulni látszik".

Tovább...
 
Koszorúzás Szent István király szobránál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 20.

ImageÁllamalapító Szent István királyra emlékeztett Székesfehérvár és Fejér megye Önkormányzata. A Szent István szobornál tartott ünnepségen városunk közéleti szereplői, politikusok, a történelmi egyházak vezetői, s a megemlékezés többi résztvevője virágokat és koszorúkat helyezett el a műemlék talpzatánál.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17975 - 17985 / 20400